Van reactief naar proactief

Missie statement

We streven ernaar drinkwaterbedrijven volledig te ontzorgen bij het beheren van de infrastructuur van de drinkwaterdistributie met onze eigen asset management software.

Missie

We willen bijdragen aan het verminderen van risico’s en aan het verbeteren van de prestaties van de drinkwaterdistributie binnen de begrote CAPEX en OPEX. We passen data science technieken toe in onze eigen asset management software. We streven ernaar drinkwaterbedrijven op dit punt volledig te ontzorgen. We willen de transitie van een consultancy naar een softwarebedrijf realiseren en die van start-up naar scale-up. We willen onafhankelijk worden van het individuele talent binnen ons team en teamleden laten meeprofiteren van de groei van het bedrijf. Daarnaast zetten we ons in voor duurzaamheid door pro-bono samen te werken met geselecteerde maatschappelijke organisaties.

Visie

De drinkwaterinfrastructuur, aangelegd tussen 1850 en 1950, nadert het einde van haar technische levensduur en door klimaatverandering neemt de druk op drinkwaterbedrijven toe om waterverliezen te beperken.

Het vervangen van drinkwaterleidingen vergt miljoeneninvesteringen. Drinkwaterbedrijven willen herleidbare en optimale beslissingen nemen over het in stand houden van de functie van het waterdistributiesysteem. De benodigde kennis om dit te doen is steeds minder vaak vanzelfsprekend aanwezig binnen het drinkwaterbedrijf. Tegelijkertijd komt er steeds meer data beschikbaar om deze beslissingen op te kunnen baseren. Wij willen het mogelijk maken om met data science technieken informatie te genereren uit deze data die door asset managers asset owners en verantwoordelijken voor de uitvoering van projecten gebruikt kan worden.

Door samen te werken met onze klanten helpt Spatial Insight om het verlies van kostbaar drinkwater te verminderen. Met een groeiende wereldbevolking, toenemende welvaart, stijgende temperaturen en meer droogtes dragen we bij aan de steeds belangrijker wordende maatschappelijke uitdaging van een veilige en ononderbroken drinkwatervoorziening.

IWA’s 4-pilaren benadering

De IWA Water Loss Task Force heeft een benadering gepubliceerd voor de vermindering van niet-in-rekening-gebracht verbruik (Brothers, K.J., 2002, Water 21, 1). Spatial Insight heeft deze benadering omarmd. Met onze software en adviesdiensten dragen we bij aan ‘pipeline- and assetmanagement’ en ‘pressure management’.

ISO55001

De internationale standaard voor assetmanagement ISO55001 beschrijft dat asset management niet beperkt is tot de activiteiten van de asset manager maar ook de betrokkenheid vraagt van de asset owner, inkopers, leiding onderhoudsmonteurs, financiële experts, en ICT en data-experts. Het is een bedrijfsbrede benadering met ‘zichtlijnen’ van bestuursniveau naar dienstverlening en uitvoering en terug. De software en consultancy van Spatial Insight dragen bij aan ‘Asset Information’, ‘Asset Management Decision Making’, en ‘Strategy & Planning’.

Optimale en herleidbare beslissingen

We weten hoe distributienetwerken werken, hoe we ze moeten ontwerpen, hoe we ze moeten bedienen en wanneer we ze moeten vervangen. Bij Spatial Insight brengen we drie expertisegebieden samen: data science, GIS en kennis van waterdistributie. Het merendeel van ons team heeft eerder gewerkt voor Nederlandse drinkwaterbedrijven.

We weten dat de krachtigste voorspeller van toekomstige lekkages historische lekkages zijn. Onze klanten besparen daarmee kosten op sensorplaatsing, verwerving van satellietbeelden of conditiebepaling. We zullen de informatie vinden in de data van historische lekkages en assets. Werk dus efficiënt en effectief: gebruik de al beschikbare data en neem optimale en verantwoorde beslissingen.

Wij bedienen alle Nederlandse drinkwaterbedrijven en waterbedrijven in Italië en Oostenrijk. Neem contact met ons op voor een demonstratie met uw eigen gegevens.

Onze technologische oplossingen

Wij leveren de software SI-Rehab die het risico op falen berekent voor elk pijpsegment in het waterleidingnetwerk. We leveren beslissingsondersteunende software BetsNet die verschillende modellen voor pijpvervanging samenvoegt, inclusief uw bestaande rehabilitatiemodellen. BetsNet vergelijkt investeringsscenario’s en bouwt optimaal gedimensioneerde projecten die worden overgedragen aan de uitvoeringsafdeling. We leveren SI-Design, software die leidingen ontwerpt, volledig geautomatiseerd en met menselijke interactie. En in Nederland bieden we SynergieNL, een online platform om projecten af te stemmen met andere externe stakeholders.

Richard Peerboom, senior adviseur drinkwatervoorziening (WML)
"Met data-gedreven assetmanagement nemen we optimale beslissingen over het vernieuwen van leidingen."

Risico reductie en CAPEX optimalisatie

Terwijl ingenieurs zich richten op de technische prestaties van de waterdistributie, zijn directeuren van waterbedrijven ook eindverantwoordelijk voor de financiële prestaties. Spatial Insight heeft aangetoond in staat te zijn om de brug te slaan tussen de technische experts die verantwoordelijk zijn voor de vervanging van de ondergrondse infrastructuur en managers die verantwoordelijk zijn voor de investeringen. BestNet stelt nutsbedrijven in staat om optimale en verantwoorde beslissingen te nemen op basis van objectieve argumenten. Daarmee worden investeerders en aandeelhouders bediend in hun behoeftes.

Data veiligheid

De meeste klanten van Spatial Insight worden beschouwd als essentiele bedrijven voor de continuïteit van onze samenleving en zullen moeten gaan voldoen aan de Europese NIS2-standaard voor gegevensbeveiliging. Spatial Insight werkt volgens de eisen van het NIS2 ‘Basic’ niveau en evalueert voortdurend haar procedures en methoden.

NEXT STEP
We kijken ernaar uit om in contact te komen en te ontdekken hoe onze expertise en tools u kunnen helpen om de volgende stap te zetten in data-gedreven assetmanagement. Neem telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail om een online meeting van 30 minuten in te plannen.
MEER INFORMATIE

CONTACT

Ignaz Worm
Director int. business
Co-owner

+31 6 1396 6446

"Een ononderbroken watervoorziening is cruciaal voor onze gezondheid en economie."